The project


BRIFT sau Bartender Romania International Fair & Tale este cel mai mare Cocktail Festival si Conventie de Bar din Romania, organizat de agentia de barmani profesionisti Exquisite Bar Solutions.

Proiectul furnizeaza un forum unic pentru barmani, barista, manageri, proprietari de locatii, importatori si distribuitori de bauturi alcoolice, dar si o ocazie speciala pentru consumatori si connoisseurs de bauturi mixate si cocktail-uri de a afla care sunt ultimele tendinte in domeniu.

Targul se intinde pe o perioada de 2 zile, 15 si 16 Octombrie 2019, in Bucuresti la Palatul Bragadiru, pe Calea Rahovei 147-153, sector 5 (in spatele Academiei Romane).

Cele 5 cadre importante


cuprinse in cadrul targului - ANUL 2019

Bar & Industry Fair

Bar & Industry Fair

Zona expozitionala unde marii importatori de alcool si cafea isi expun brand’urile, prezinta inovatii, tasting si knowledge despre produse. Zona va fi impartita in 2 parti distincte: BRIFT Expo si Coffee Floor.
BRIFT Expo va gazdui brand-urile de alcool, bere si ingrediente speciale, solutii logistice pentru proprietarii de locatii in eficienta organizare, statii profesionale de lucru, instrumente profesionale de bar, si multe altele.
Coffee Floor este zona dedicata cafelei. Aici vor sustine prezentari si demonstratii despre metode de extractie a cafelei, aparatura si instrumente profesionale pentru prepararea cafelei, specialisti recunoscuti pe plan international.

Cocktail City

Zona interactiva de bartending, socializare, networking, DJ party. Targul este totodata si un Cocktail Festival dedicat consumatorilor si oamenilor care nu se afla in mod direct implicati in Industria Ospitalitatii. Ei se vor putea delecta cu bauturi creative   si interesante, de la unul din cele 13 pop-up baruri prezente si vor putea pasi in spatele barului preferat unde au ocazia sa devina barmani pentru cateva minute. Mai mult, au ocazia de a dobandi informatii si skill-uri pentru a prepara bauturi atat pentru ei, cat si pentru prietenii lor care-i insotesc la BRIFT.

Seminare

Un aspect esential pentru dezvoltarea Industriei si a culturii de consum sunt informatiile. In cadrul BRIFT, participantii vor putea asista la seminare sustinute  de experti in domeniu, de pe intreg globul. Va exista o sala special amenajata, denumita  The Prodigy Room, cat si Barul Flair Angel, unde experti ca Simone Caporale, Alper Deli, Nico de Soto, Daniyel Jones, Norber Schok, Nils Bose, Mario Hofferer, Alfredo Fidalgo, Marinela V. Ardelean, Mihai Luca, Andrei Lung, Cristian China Birta.

Awards

BRIFT inseamna si merite recunoscute si vom acorda premiul pentru Cel Mai Bun Barman Roman, pe categoriile: Mixology, Barista si Flair Bartending. Am format o comisie de 28 de experti si oameni activi in Industrie, care propun barmani, dezbat si ulterior vor vota castigatorul pe fiecare categorie. Am propus 5 criterii prin care barmanii sa fie propusi si votati pentru aceste premii:
• Etica si imaginea personala / profesionala
• Activitate in spatiu competitional, constanta in participari si evolutie;premii obtinute
• Sustinere si implicare in industrie – participarea la evenimente private, activitate sustinuta in mediul privat
• Prezenta online si promovarea bartending-ului de calitate
• Suportul oferit colegilor din industrie

Bartender Story

In fiecare an vom produce un episod special care ii va avea drept personaje principale, pe cei 3 castigatori ale categoriilor Mixology, Barista si Flair Bartending. Episodul prezinta eforturile, munca depusa in cariera lor, premiile obtinute cat si o parte din viata lor personala si ce metode au folosit pentru a ajunge la acest nivel inalt.
Pentru prima editie a BRIFT am realizat deja un episod exemplu cu 3 barmani  care au dobandit rezultate extraordinare pe categoria lor:

Marius Nica

Latte Art National Champion and Cup Tasting National Champion 2012, 2015, 2016, 2017

Cătălin Mocanu

Exquisite Flair Students Champion 2018

Katalin Bene

Woodoo Reyes – Geneva/2018 Diageo World Class Switzerland Winner

Totodata, ne dorim sa activam si barurile de profil din Bucuresti. Dupa inchiderea usilor (21:00) vom organiza un Bar Hopping la barurile Flair Angel, Oficiul 1, Decadance, The Owl, Loft, H3, Fix Botanical Bar si Linea. In unele din aceste baruri, anumiti experti care au si sustinut seminare in cadrul BRIFT si barmani romani de renume, vor fi prezenti sub forma de invitat special si vor prepara bauturi pentru oaspetii locatiilor.

 Program BRIFT

15 – 16 Octombrie
11:00 – Start BRIFT Expo
11:00 – Deschidere zona seminare / The Prodigy Room
11:00 – Deschidere zona Cocktail City
19:00 – Inchidere BRIFT Expo
21:00 – Inchidere Zona Cocktail City
22:00 – Start Bar Hopping